recept: Sonkás laska, Kifőzde
Sonkás laska
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 cs széleslaska (0,5 kg),
30 dkg füstölt sonka, megfőzve,
4 tojás,
40 dkg tejföl,
25 dkg reszelt sajt (lehet füstös is),
kevés vaj




A sonkát apróra vagdossuk, vagy ledaráljuk nagy rostélyon. A laskát (itt szélesmetélt tésza) sós vízben megfőzzük. A tojást, tejfölt, a reszelt sajt felét összekeverjük. Egy tepsit kivajazunk, majd a masszát összekeverve a főtt laskával, beleöntjük. A tetejére szórjuk a maradék sajtot, lerben (sütőben) megsütjük, előbb kb. 15 percig letakarva, majd fedetlenül megpirítjuk a tetejét.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sonkás tészta
 húsos-gombás rakott tészta

Forrás: Sancho küldte képpel együtt

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2013.05.29. Utoljára frissítve: 2013.05.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-29 05:43:34 - 1.42)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez