Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
1 cs széleslaska (0,5 kg), 30 dkg füstölt sonka, megfőzve, 4 tojás, 40 dkg tejföl, 25 dkg reszelt sajt (lehet füstös is), kevés vaj |
A sonkát apróra vagdossuk, vagy ledaráljuk nagy rostélyon. A laskát (itt szélesmetélt tésza) sós vízben megfőzzük. A tojást, tejfölt, a reszelt sajt felét összekeverjük. Egy tepsit kivajazunk, majd a masszát összekeverve a főtt laskával, beleöntjük. A tetejére szórjuk a maradék sajtot, lerben (sütőben) megsütjük, előbb kb. 15 percig letakarva, majd fedetlenül megpirítjuk a tetejét. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|